Om Mette

Jeg er meget optaget af dyrene og naturen omkring os. Dette kommer til udtryk i mine billeder, hvor jeg forsøger at fange dyrene og give dem deres eget liv.

Mit fokus er nordiske fugle og insekter, – og den vilde natur er generelt en stor inspirationskilde for mig.”

 Jeg tegner og maler oftest figurativt og mit mål er at dyrene fremstår livagtige og flygtige, som vi oplever dem i naturen. Motiverne er genkendelige, dog ikke perfektionistiske, og i sin helhed ønsker jeg at billederne giver beskueren noget til fantasien og nysgerrigheden.

Naturen har altid haft en stor plads i mit hjerte, og jeg har tilbragt mange timer i skove og fjelde på vandreture og eventyr.”

Jeg bruger meget vand i mine billeder, og de har derfor et let og transparent udtryk, hvor farver, streger og pigmenter blander sammen og skaber kontraster og liv i billedet. Mine materialer er primært akvarel og kul på papir, men jeg anvender også andre medier.

Mit ønske om at passe på naturen, resulterede i at jeg blev uddannet skov- og landskabsingeniør. Billedkunsten har jeg altid haft med mig og udtrykt mig igennem, og jeg øver og udvikler hele tiden mit håndværk.

Nu forener jeg min store glæde og begejstring for naturen med kunsten, og jeg ønsker at min store naturglæde bliver videregivet  gennem min billedkunst, så andre også kan få glæde af den.

Billedkunstner