Det flygtige liv

Både i kunsten og i livet er jeg meget optaget af naturen omkring os. Jeg har siden barn holdt af fordybelsen i at tegne og haft en stor glæde og fascination ved at færdes i naturen. 

Mit kunstneriske fokus er den nordiske natur – landskaber, fugle og insekter – og den vilde natur, er generelt en stor inspirationskilde for mig. Det er ikke perfekt, men her er massere af liv.

Jeg er uddannet skov- og landskabsingeniør, men har valgt at fokusere fuldt ud på kunsten. Uddannelsen og en mangeårig interesse for naturen, har givet mig et stort kendskab til og respekt for naturen, som jeg tager med mig i mit kunstneriske udtryk.

Når jeg opholder mig i naturen oplever jeg en særlig ro og nærvær, som jeg forsøger at videreformidle i min kunst. Jeg forsøger at bevare de unikke stemninger eller følelser, som jeg har oplevet i naturen, og bringe dem videre i mine værker. Her er flygtigheden en stor del – både i mine motiver og materialer.

Naturen, fuglene og sommerfuglene er flygtige – og det flygtige er en del af hele livet. Akvarellen er også flygtig og kræver nærvær, men kan skabe nyt liv på papiret når vand, streger og pigmenter, blandes og nærmest smelter sammen.

Det synes jeg er fantastisk  – ligesom naturens liv – og det er det liv, jeg gerne vil vise, med både skønhed og skrøbelighed, gennem levende og nærværende værker.